dimecres, 5 de març del 2008

Essaemaesses

Hom s'ha preguntat moltes vegades què coi empeny algú a enviar un SMS a programes tipo Dónde Estás Corazón? (encima del diafragma y delante del raquis torácico, inculto!), a partir d'ara DECEDDYDDRTI!

Hom també s'ha preguntat moltes vegades perquè coi en aquests missatges predominen mots del tipus churri, belenesteban, tekieromuxo o "haver si lo sacais", en comptes d'altres com bagatel·la, precambrià o matafaluga.

Aquest bloc, tot i haver canviat de servidor, manté la seva vocació de vetllar per l'interès públic i és per això que tot seguit podreu llegir l'única i veritable rao d'aquest fet tant vergonyant per la llengua i la nació catalanes. Necessito, això sí, la vostra col·laboració. Agafeu el vostre mòbil, sisplau i feu els següents exercicis. Pot semblar que és una broma, però sujuru que no ho és pas.

Exercici 1 - Imagineu-vos que sou uns humils espectadors de DECEDDYDDRTI! i voleu enviar un missatge al/la vostre/a enamorada que ha hagut d'anar a, posem-hi Plasencia, per visitar uns parents malalts. Com que ella és una fidel seguidora de DECEDDYDDRTI! sabeu segur que estarà mirant el programa des de Plasencia. I com a penyora d'amor, s'us acut que podríeu enviar un SMS al programa, perquè surti per la tele.

Emuleu l'enamorat, agafeu el mòbil, sisplau, i escriviu textualment aixòs:

Biba la Belenesteban q tiene muxo caracter y es wapisima. un bso para plasencia. Churri techo d- espero q la tia no este pocha. Buelbe prnto. tkmxo.El ruben

Compteu el número de caràcters del missatge.


Exercici 2 - Imagineu-vos que el Ruben, un humil espectador de DECEDDYDDRTI!, és llicenciat en filologia catalana i vol enviar un missatge a la seva aimada que ha hagut d'anar a Plasencia a tenir cura d'un parent malalt. El Ruben, que no se sent massa creatiu, opta per plagiar un conegut vers de Joan Salvat-Papasseit.

Emuleu l'enamorat, agafeu el mòbil, sisplau, i escriviu textualment aixòs:

Res no és mesquí, perquè la cançó canta en cada bri de cosa. Avui, demà i ahir s'esfullarà una rosa i a la verge més jove li vindrà llet al pit

Compteu el número de caràcters del missatge.


Si ho heu fet bé, heu d'haver obtingut aixòs:

Primer text: 156 caràcters. El telèfon ho reconeix com un sol missatge.

Segon text: 143 caràcters. El telèfon, ai las!, ho reconeix com a tres missatges.

I és per aixòs que els missatges del DECEDDYDDRTI! són com són. Tot i que l'audiència coneix Papasseit, Goethe i hasta Baudelaire, com que són uns rates no s'hi esmercen i acaben escrivint tonteries. Perquè la genialitat, en els SMS aixins com en la vida, està penalitzada i surt més cara.

O bé és només el meu mòbil que està tonto?

10 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

em diràs mandrós però a aquestes hores posar-me a escriure al telèfon...decideixo fer un acte de fe.

NeoPoeta ha dit...

Ua... fantàstic! No vegis, que bo, que bo... com he rigut! xD

Almogàver ha dit...

Abans de res, benvingut a blogger. El meu mòbil a hores d'ara s'està carregant, el que no em puc reprimir es d'aixó:

http://youtube.com/watch?v=_tCQBxltPig

Ja ho sé, ja ho sé no és la Núria Feliu, però si més no, no és la Marina Rosell

Anònim ha dit...

Miri, per tal que ella sabés que era jo qui li adreçava el missatge, l'he encapaçalat amb un Res no es mesquí a Plasencia i al final del text he afegit el nom de l'autor original i el meu nom. Com que així i tot em semblava una mica fred, he posat algunes paraules del nostre llenguatge secret. Després he eliminat tots els espais i, com que encara hi havia massa caracters, he anat assajant diverses abreviacions per estalviar-me uns calés, perquè primer de tot ha de quedar ben clar que sóc català.

Després de tres hores de provatures m'ha quedat aquest text:

Biba la Belenesteban q tiene muxo caracter y es wapisima. un bso para plasencia. Churri techo d- espero q la tia no este pocha. Buelbe prnto. tkmxo.El ruben

Què li sembla?

Sergi ha dit...

Gràcies per desvetllar un dels més grans enigmes de la nostra era. Ara ja dormiré més tranquil, perquè pensava que vivia en un país ple d'incultes i analfabets, i ara veig que anava mal fixat, i que tots som uns erudits. Això si, agarrats, que això no ens ho treu ningú.

Unknown ha dit...

D'acord! Ja ho he fet. Ara, tinc un dubte: A qui envio els sms?

Zincpiritione ha dit...

Ni actes de fe ni excuses, jordi casanovas, mandrós, més que mandrós! :P

Neopoeta, com pot ser que riguis llegint un post on hi surt "raquis torácico", bagatel·la i Goethe? :o

Molt bo, almogàver! Gràcies per l'enllaç! I gràcies per no posar un video de la Marina Rossell (tot i que el bigoti ens ho pugués fer creure...).
(Ah! Fes un cop d'ull a aixòs, que és molt dur, però molt bo!)

Em sembla, bohemi (resident), que això de Res no és mesquí a Plasencia és digne parlumenus del títol d'una novel·la del Sergi Pàmies! :D

És ben cert, XeXu, que som uns agarrats. Qui no ha eliminat mai paraules d'un SMS per no haver-ne de pagar dos? :)

Tirai, jo els enviaria a l'Àgora del 33. Seria un gest absolutament trencador, i el Xavi Coral fliparia!! :D

Dessmond ha dit...

No té color.
Amb blogspot sembles una altra persona, Zinc. Fas molt goig i fins i tot tens mòbil?????. Quins canvis!!!

Anna Tarambana ha dit...

Ostres! Quina patxoca de plantilla: i jo "com estos pelos" que dirien a "Donde estas corazón"

Karbeis ha dit...

Ei tiutiutiu, per culpa teva se m'han despertat els nens. Cagunlosti. No puc llegir segons què a la nit.

M'he descollonat del riure perquè, evidentment, "fent zàpping" he vist "alguna vegada" la merdapograma aquest. I sé del que parles. Però a tu, company, se't noten hores també!