dimarts, 19 d’agost del 2008

QDR

Si dissolc 14 grams (o 3 cucharaditas colmadas) de Nescafé Cappuccino en 150 ml de llet semidesnatada i em bec la barreja resultant, obtindré el 29% de la Quantitat Diària Recomanada (QDR) de calci. I no ho dic jo, que ho diu el propi pot de Nescafé Cappuccino mateix.

Però el pot de Nescafé Cappuccino no diu què passa si en comptes de les 3 culleradetes recomanades només me n’hi dissolc 1. O què passa si en comptes de 150 ml de llet semidesnatada, n’hi poso 250 de sencera. O què passa si no sóc un adult estàndard sinó que nyicrejo una mica i, per tant, la meva QDR de calci varia respecte la mitjana.

No us deixeu enganyar. El pot de Nescafé Cappuccino no és infalible. Ni inefable. Ni tan sols inflable (que ho he provat i m’han estat a punt de petar les galtes). El pot de Nescafé Cappuccino no ens conduirà cap a la concupiscència (que no sé què és, però mola escriure-ho), ni ens ajudarà a assolir cap estat mental superior, ni ens elevarà l'ànima vers nous horitzons espirituals, ni ens desvetllarà els secrets de l'omnisciència.

No. El pot de Nescafé Cappuccino no ens ajudarà a aconseguir res d'aixòs.

Aquest bloc, probablement, tampoc no ho farà. Però parlumenus de tant en tant hi surt la Núria Feliu, cosa que als pots de Nescafé Cappuccino no passa.

Benvolguts lectors, benamades lectrius, s'han acabat les vacacions.

I comença l'entranyable quotidianitat dels dies de cada dia. La dels esmorzars a quarts de set del matí, amb Cappuccino o amb sense. La de sortir al carrer quan encara es fosc, tris-tras, tris-tras, arribar a la fenya i no trobar-hi el senyor Napolitani.

I, sobretot, l'entranyable quotidianitat d'arribar a assolir la QDR de posts per explicar-ho.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

doncs bentornat!

I pren-t'ho amb calma, que això de tornar de vacances ja sabem que pot ser durillu!

Jordi Casanovas ha dit...

Tot aixòs és culpa de la ignorància, la ignomínia, la fal·lòrnia i la cohabitació... i fins i tot, potser, la concupiscència.

Josep B. ha dit...

Em deixes ben preocupat, jo no en prenc ni Nescafé Cappuccino ni llet en cap dels seus graus de crema (descremada, semi descremada, cremada o recremada).

Què he de fer jo amb el QDR aquest?

Anònim ha dit...

Bentornat!
Tant espiar-vos pel reader fa que faci molt temps que no deixo cap comentari… Espero que les vacacions hagin estat profitoses!

Salut!

Sergi ha dit...

En el vostre cas, amic Zinc, la QDR de posts rondaria els 0.33 o 0.25, que no és mala marca. Perquè convindrem que un post al dia seria el límit del que psíquicament és sa o recomanable, fins i tot si aquest post inclou la Núria Feliu. Bentornat sigueu.

Rita ha dit...

Bentornat!
Sóc nova visitant a casta teva. Què passa amb la Feliu?
Pensava qeu era publi i ho he tancat... :P

Aida ha dit...

Bentornat de les vacances, jo fa temps que no prenc llet i del nescafé no n'he pres mai, així que dema li demanaré al metge que em miri la QDR aquesta, 'viam si resultarà que no en tinc...

Anna Tarambana ha dit...

El dia que la Núria Feliu surti pels "puestos" fent propaganda sigui de Capucciono de "pequeñas perdidas de orina" (que la dona ja té una edat: està estupenda, això, si!) és quemolts valors s'hauran perdut!

Ben tornat! :)

Zincpiritione ha dit...

Gràcies senyoreta Romaní! És durillu, però hem de ser forts... :)

Cert, jordi. I hasta una mica culpa de la Marina Rossell, també.

Tranquil, skorbuto, no pateixis. Lu realment important és ser bona persona i no emborratxar-se ni drogà's.

Gràcies musa, han estat molt profitoses i ha anat tot molt bé. Pensa que hasta em vaig trobar un macBook nou de trinca en una biblioteca i me'l vaig agenciar... :P És bromaaaaaaaa (i de mal gust... perdó!)

Cert, Xexu. Registres superiors a ú requereixen tractament mèdic (i els "postòlegs" encara escassegen...)

Ai, rita, rita, rita... per on començar? Jo començaria per aquí. Ep, i benvinguda siguis i que per molts anys ens puguem anar llegint i comentant en vida teva i de tothom amb salut, pau i fenya!

Aida, espero que siguis d'una mútua perquè aixòs de la QDR no entra pel seguro!

Tarambana, no et passis, que la Feliu encara podria anar pels puestus fent anuncis de Tampax! Hombre, ya!

Assumpta ha dit...

Jo cada dia de la meva vida esmorzo Nescafè, però descafeinat... bé, menys quan sóc a casa la mare, que en pren tan poquet que li dura tant que sol estar una mica esbravat i no fa tan bona olor... Llavors esmorzo "Choco crispis de Kellog's" i és veritat, si algú no em creu que li pregunti a la meva germana.

Unknown ha dit...

Si no ets mida estàndar i nyicreges, els gots de 150ml tindran més o menys capacitat adaptant-se de manera lineal a la teva desviació.
I suposo que si poses 250ml enlloc de 150ml la llet estarà més aigualida, i per tant la QDR no variarà, però d'aixons ja no n'estic tan segur.

Anònim ha dit...

Bentornat!! Ai, quin iuiu, avui he somiat que em feien un dictat i escrivia 'fenya' enlloc de 'feina' i ho passava fatal, fatal . Només puc explicar-ho aquí això...