dimecres, 1 d’octubre del 2008

Índexs que baixen

Baixa l'IBEX. I baixa el Dow Jones. Baixen l'AEX, el BSE Sensex, el DAX i el Nasdaq. Baixa també el Nikkei. El PSI-20. El FTSE 100. I el Hang Seng Index, l'OMS30, el SWX i l'IPSA. Baixen l'ISBVL i el Kospi. I el MIB 30, el Merval i el Chile-65. Baixa el CAC 40.

Baixen, incomprensiblement, les accions de la FIAT.

Baixa la venda de motos, de cases. De cotxes. Baixa la sol·licitud i la concessió d'hipoteques. Baixa el percentatge de gent amb fenya.

Baixa l'index de producció manufacturera i tots els índexs de producció industrial. Baixa l'índex d'estalvi de les famílies. Baixa la renda familiar disponible per càpita.

Baixen els índexs de confiança dels consumidors arreu del món. Baixa, també, el mític índex de confiança de la Universitat de Michigan.

I baixa el PIB.

Però no són aquests els únics índexs que baixen. N'hi ha de més greus. Molt més greus. Un servidor ha rescatat els resultats de les revisions mèdiques que li han fet a la fenya durant els darrers sis anys. Els resultats han estat aspalusnants (gràfic 1):


Gràfic 1: resultats aspalusnants*


Sí, benvolguts lectors, benamades lectrius: allò del crolesterol ja era un avís. Però no li vam prestar l'atenció que es mereixia i, a dia d'avui, podem afirmar sense cap mena de reparo que la crisis també ha arribat a can Piritione.

Però guardeu-me el secret, sisplau, que si el senyor Botín del BancoSantander se n'assabenta, igual em comprar a mi i tot, si faig fallida...


*Mesures dels anys 2002 a 2007 preses per una infermera titulada, en una bàscula oficial degudament calibrada.
*Mesura d'avui presa per un servidor mateix en una bàscula comprada a IKEA.

14 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

D'aquests jo en vaig sobrat, si vols te'n deixo una quants... vint va bé?

Sergi ha dit...

Sempre s'ha de llegir la lletra petita. T'has de preocupar, però no tant com penses. A la bàscula de l'IKEA, a la seva mesura, més aviat, li has d'afegir un quilet i mig, que és l'error que incorpora. Jo en tinc una a casa, i sempre ho he fet així, després de calibrar-la amb les del gimnàs. Gimnàs? Em sembla que recordo que hi havia una cosa que es deia així...

El veí de dalt ha dit...

Pensi, Sr. Zincpiritione que tot el que baixa, pujarà després

Anònim ha dit...

Sr. Zinc, esteu fet un figurí, una autèntica sílfide.
Jo li ofereixo un quilo, dos a tot estirar (i per què una bàscula sempre pesa menys i no més del que toca? Casum breus…)

Salut!

Josep B. ha dit...

Coi, aquesta agràfica en el meu cas va pujant i pujant i pujant.

Com s'ho fa senyor Piritione?

Unknown ha dit...

Vaia tipet que ens gastes, no? (ese culito, que no pase hambre!) Jo estic als 80, i pagaria una bona calerada si em quedés per sota els 75. Això si, que dingú em trequi la meva porció del Telepicsa!

NeoPoeta ha dit...

No pateixis per la bàscula... i davant la crisi, fes servir la meva tàctica: Al mal temps, bona cara.

Aida ha dit...

Jo fins que no em doni l'última mesura també presa per una infermera titulada, en una bàscula oficial degudament calibrada... no podré valorar-ho degudament, aleshores ja en parlarem xDDDD

zel ha dit...

Jo penso com l'Aida, i com els "homens" que et diuen que hi has d'afegir un parell de quilets, i t'ho diu una que es pesa cada matí.... A més, a veure, et trobes mitjanament bé? fas bondat pel colesterol? i doncs, t'has d'aprimar per collons!!! pistons!

Ximo ha dit...

Mirant la gràfica detingudament, em ve al cap (ho sento) una imatge que em recorda la notícia aquella de la mala qualitat semenítica dels catalans... La corba sembla un estri destrempat!!!

Anònim ha dit...

La balança de casa pesa uns 5 quilos menys, i això ens en vam adonar quan feia uns 2 anys que l'havíem comprat. M'hi ha fet pensar l'aida, que curiosament a casa tots pesavem menys del què deia la balança, i quan anàvem al metge ens engreixavem de cop, i no d'orgull precisament... :'(

Modgi ha dit...

Com els jedis, acaba vostè d'entrar en un procès de desintegració accelerada. Que la força l'acompanyi.

! (Signe d'admirador)

Unknown ha dit...

T'he deixat un "repte", per si no et vé l'inspiració (o si et vé però no hi ets). ;)

Dessmond ha dit...

Sr.Zinc,
L'enhorabona!
http://premiscat.blogspot.com/2008/10/ct-al-blog-divertit.html
S'ho ben mereix!