dijous, 21 d’octubre del 2010

Expedició

Estirat al sofà, m'aventuro pels confins de la TDT amb vocació d'explorador. L'objectiu és descobrir; el criteri, l'atzar. La intenció última, aquest apunt.

Premo el quatre. I premo el nou. Quaranta-nou. I l'atzar em porta al Canal Ingeniería. No fan re de re. Em poso dempeus i em trec el salacot: ovació i reverència. Pantalla negra. Metàfora? Ironia? Crisi? Canal de pagament? Unes lletres blanques sobre un requadre blau marí diuen, supliquen, "Descarga fabricante". Sí, però quin? Com trobo el fabricant del canal? O bé hauria de ser el fabricant de la tele? I com el descarrego si la meva tele no té internet? Descarga fabricante. Fascinant. Hipnòtic. Les lletres bellugadisses per la pantalla són com cants de sirena. Descarga fabricante! M'atrapa. No puc canviar de canal. No puc apagar la tele. No puc fugir. No vull fugir. M'hi quedo.

Perquè, ben mirat, jo també estic en mode Canal Ingeniería: ment en negre i lletres blanques que m'hi ballen però que no acaben de voler dir res.

Descarga fabricante, només diuen.

Fascinant, sí. Hipnòtic, també.

Però sense massa sentit per fer-ne un apunt.

Prenc una decisió. Expedició avortada. Per avui, abandono.

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Perdoneu, sabeu si aquest canal s'ofereix en high definition?

Zincpiritione ha dit...

No ho sé pas, XeXu, però el negre de la pantalla és tan negre que podria ser hasta en 3D i no enterar-nos-en-li-ho.

Jordi ha dit...

A veure si la vostra tele portarà USB i és a través d'allà per on s'ha d'instal·lar el descarga fabricante... No ho sé, només penso en veu alta...

Crec que pel que fan per la tele no cal ni encendre-la. Llevat de les notícies, els partits del Barça (de bàsquet, evidentment, perquè el de futbol...) i al concert de la Núria Feliu al Liceu (si el fessin alguna vegada), no fan res de bo.

Zincpiritione ha dit...

Aixòs és el curiós del cas, Jordi, que no en té d'USB(o almenys, no sé trobar l'entxufe).

Pel que fa al Liceu, des de que hi han cantat (per dir algo) la Pantoja i la Marina Rossell, que no sé... no hi ha cabo de veure la nostra musa. :P