dilluns, 10 de març del 2008

Crònica electoral

Molts formatgets de colorins, moltes barres que s'enfilen amunt, molts diputats que ballen, moltes forquilles i percentatges i numbros amb decimals i tot, molts especials informatius i molta tonteria en general, però hi ha un parell de datos que no els ha donat dingú, ni la Terribas, i que tothom esperava veure.

Primer dato que no ha donat dingú, ni la Terribas, i que tothom esperava veure: l'evolució comparativa del vot de la Unión del Pueblo Leonés i del Partido Regionalista del País Leonés d'ençà de 1993.




Crec que queda prou demostrat que el gran derrotat d'aquestes eleccions, en contra del que diuen els medis, ha estat la UPL, ja que dels més de 40.000 vots que va aconseguir el 2000, va passar a només 14.000 el 2004 i, ahir, va baixar fins a poc més de 4.000. Un desastre, vamos. Els del PREPAL, en canvi, més modestets ells, tenen pocs votants però fidels, i a més se'ls veu bones persones (aquí teniu el president del partit en una festa popular, on no hi va faltar el xoriço ni la llimonada).

Segon dato que no ha donat dingú, ni la Terribas, i que tothom esperava veure: tothom parla de qui ha guanyat, però ningú no es fixa en qui ha quedat últim. Dels 97 partits que s'han presentant a les eleccions, el que ha obtingut menys vots ha estat el M.F.E. (Movimento Falangista de España), cosa de la qual, a casa, ens n'hem alegrat tots molt. Concretament han tret 60 (sis zero) vots, el que representa un trist 0,0002% del total. Vamos, que no s'han votat ni ells: ves que no sigui perquè, això de votar ,els fa cosa i no en tenen costum...

14 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

Cal fer també una anàlisi exhaustiva de l'increment dels VERDES i la davallada espectacular del C.D.S que encara que sembla mentida encara existeix.

Sergi ha dit...

60 falangistes? Ja em semblen massa. Busquem-los, i com a mínim, que donin explicacions del perquè del seu vot, que si votessin al PP s'estalviarien el mal tràngol de se els últims.

zel ha dit...

També semblen massa, però les passades n'hi havia més, us ho juro!!!!

Puji ha dit...

Deuen haver tingut una fuga de vots cap al PREPAL

El veí de dalt ha dit...

Estimat Zinc, em pot escatir quin ha estat el partit 69 en vots? Li dedicaré un post...És més, algun partit ha tingut 69 vots?

Zincpiritione ha dit...

El CDS! Marededéu senyor, jordi ja ni me'n recordava. Hi va arribar a passar el Mario Conde i tot, no? Amb 1327 vots supera de poc el PREPAL! Ep, per cert... Jordi, la baba!!! :P

XeXu, zel, em sap greu, però hi havia altres partits que tenien el nom i/o les hetxures de "falangistes"... desgraciadament han tingut uns quants vots més.

Jajajajaja, Puji! Pensa que els resultats del PREPAL s'han pogut mantenir perquè hi hagut votants feliuistes que, a falta de candidatura pròpia, se n'han anat al PREPAL!

Us ho escateixo amb molt de gust, veí: amb 794 vots el partit 69 ha estat el P.L.E.V.E., Partido Liberal del Empleo y la Vivienda Estatal, presidit pel molt il·lustre senyor Enrique Garcia Manteca.

El veí de dalt ha dit...

Manteca? Coi, és que amb aquest cognom venia obligat el paio! Corro (no que em corri) a fer un post!

Karbeis ha dit...

És una llàstima això del MFE. Això ja no és el que era: abans hi havia la Falange Española de las JONS (la de tota la vida, vaja), però també la Falange Española Auténtica. Això del MFE deu ser una d'aquestes modernitats com els de C'S i els de UPyD o el PP. Amb lo fàcil que era quan tot es repartia entre el de las JONS, els de la Autentica i Alianza Popular, i ha de venir el progrés a complicar les coses.
A aquest pas, d'aqui quatre dies ja no podrem ni estomacar la dona tranquils!

Anònim ha dit...

Tot això, amb en Francu no passava.

chamb ha dit...

ei , i aquest Phache que ha tret 0
(zero) vots?

ja és dificil que no els voti ningú ni que sigui per tocar als nassos al del mateix partit (que dedueixo que deuen propugnar l abstenció perque no es voten ni a si mateixos).

Yeral ha dit...

Jeje... El més sorprenent és que el PACMA (el Partido Antitaurino Contra el Maltrato Animal) hagi sigut la tercera o quarta (ara no ho recordo bé i em fot mandra mirar-ho) força política (política, vols dir?) de les ensense representació. Vaig a matar a un colom, ara torno.

Zincpiritione ha dit...

Karbeis, a mi sempre m'han llamat aquells que es fan dir Falange Auténtica (42ena. posició, 4.842 vots). La falange que els ensenyaria jo seria la del dit del mig...

I amb Felipe Segundo tampoc, bohemi (resident)!

chamb, els del Partido Hache són els del programa Noche Hache de Cuatro. Es van arretirar uns dies abans de les eleccions, i per tant van quedar fora dels 97 finalistes.

Ei, Yeral, el PACMAN no és el que menjava "cocos energètics" als principis de la tevetrès? (algun friki a la sala per confirmar-ho?)

Anònim ha dit...

Aquests falangistes dels collons no s'entenen massa entre ells, no s'entén que hi hagi el Movimiento Falangisa de España, el FA (Falange Auténtica) i la Falange de las Jons, que aquest últim sí que va treure un bon carro de vots (12000 i pico, poca broma).

Anònim ha dit...

Déu meu!!! Quin post i quins comentaris!!!! jajajajajajajajajajaja Només em sap greu una cosa: el pobre colom.