divendres, 18 de juliol del 2008

Què és Catalunya? (Setena part: una aproximació paranormal)

Dels nou-cents quaranta-sis municipis de Catalunya, n'hi ha un que llama especialment l'atenció. I no pas perquè Guifré el Pilós hi deixés part de sa pelambrera en algun combat històric, ni perquè els monjos del Cister hi fundessin cap monestir de gran vàlua arquitectònica o àdhuc hasta espiritual. No. Si llama l'atenció és perquè vist des del cel, pren les hetxures de la Península Ibèrica, amb Portugal i tot. M'estic referint, com tots ja deveu haver endevinat, a la bonica vila de Badia del Vallès.



Efectivament, no es tracta de cap llegenda urbana. Si llegiu aquest entretingut article en podreu saber més coses. Es veu que fins i tot els carrers d'aquesta bonica vila coincideixen amb l'indret anàleg de la península. Aixins, el carrer de més al nord és diu Avinguda del Cantàbric, pel mig hi ha una Avinguda Burgos, i al sud un carrer de la Bética (la fea).

Però ai las! Sense ànims de quitar mèrits a dingú, trobo que això no té cap mena de valor, puix es tracta d'una obra artificial feta per la mà humana seguint els capritxos d'algun arquitecte pretenciós, megalòman i, probablement, hasta fan de la Marina Rossell.

Però de tot se'n pot aprendre alguna cosa. Extrapolem, companys i companyes, aquest curiós fet al conjunt de la geografia catalana. No parlem ja d'una ciutat artificial, sinó d'un país sencer, no dissenyat per cap inginyer, sinó fruit de l'esforç de la mare naturalesa, amb ses valls, ses muntanyes, sos rius, i sos Servicaixes. Què s'amaga en aquest país nostre si sabem mirar-lo amb prouta perspectiva? Quin missatge secret amaga la geografia catalana? Quins enigmes oculten les seves pedres?

Per descobrir-ho, hem d'identificar els indrets, paratges i símbols de més rellevància cultural, històrica, natural, econòmica, social i espiritual del país. Hi hauríem d'incloure, per tant, el Priorat i la Conca de Barberà, puix s'hi troben les joies del Cister; el Penedès, puix s'hi cria un raïm que fa un vi de molta anomenada; Lleida i voltants per les seues peres, les pomes i els prèssics; els pantans de Camarasa i d'Oliana, puix venim d'una sequera que convé que no oblidem; unes quantes mostres de Pirineus, puix són unes muntanyes hasta maques de veure; Andorra, puix el senyor Venanci de Girona (que té sis fills) sol comprar al Mamut; la Collada de Tosses i la C-17, puix així ens estoviem el peatge del Túnel del Cadí; i finalment unes quantes mostres de l'àrea metropolitana entre les quals inclouríem, evidentment, la vila de Badia del Vallès.

Tot aixòs posat damunt del mapa ens quedaria més o menys aixins:



Què s'hi llegeix? Sembla que re, però... i si fem les línies una mica més finetes?


Ai las! Ja s'intueix alguna cosa, aïllem els indrets seleccionats de la resta del mapa...

Oh! Valga'm Déu, sembla que... I si rotem (amb perdó) la imatge una mica cap a l'esquerra!

Sí! És ella!!!!


Benvolguts lectors, benamades lectrius, heus ací la prova del podert real de la nostra Núria. Ella és l'escollida. Ella és la nostra líder, la nostra guia. La llum de la catalanitat. Ella ha de ser parlumenus presidenta d'aquest país nostre. No badem i... nem per fenya, que encara hi som a temps!!!



19 comentaris:

Anna Tarambana ha dit...

Jajajajajajajaja!!!! Genial, senzillament genial! Quin fart de riure! No de la Núria Feliu,Déu me0n guard! :D

Laia ha dit...

Ostres, Badia abans era una barriada del meu poble!! Quina sort que ja s'hagi independitzat, potser aquesta mena de fenòmens s'encomanen :O

Si Núria Feliu és la lllum que ens guia, sou vós el nostre profeta, que ens guia per arribar a conèixer-ne la seva esplendor, sr Zinc?

Aida ha dit...

ostres encara estic al·lucinant amb el mapa de Badia!!! Un post molt inspirat, dels millors zincs xDD

Sergi ha dit...

Una mica espectral aquesta foto de la Feliu... Catalunya fa por, però jo em pensava que era pels preus dels pisos, no perquè tinguéssim la cara de la cantant encriptada a la geografia...

Anònim ha dit...

uufff uuf UUUUUFFFF quina por que he passat....sort que és la Feliu i no la marina (rossell i/o geli)

Jesús M. Tibau ha dit...

feliucitats pel post

Jordi Casanovas ha dit...

a casa formem part de l'aura espiritual...no ens toca físicament

Anònim ha dit...

Sincerament tot plegat fa basarda. Catalunya quo vadis? Núria ets tu l'enviada per treure'ns d'aquest valle de lágrimas?

Puji ha dit...

En l'escriptura d'aquest magnífic post, hi ha col·laborat el professor d'Arbó?

Assumpta ha dit...

Si ho veig bé, el Baix Camp queda fora la zona d'influència, oi?

Zincpiritione ha dit...

Tarambana, fes el favort de no riure tant i penja un post, hombre ya, que les espelmes ja les tenim molt vistes! :P

No ho dubtis, laia. Jo sóc el profeta que us guiarà cap a la veritat absoluta. Per tal de finançar aquesta dura tasca, ja podeu fer els ingressos voluntaris corresponents al meu compte habitual de Ibercaja (Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Zaragoza, Aragón y Rioja):P

aida, lu més curiós del cas és que al revés també funciona: tu mires el mapa de la Península i hi veus el de Badia! Anàlogament, tu mires els ulls de la Feliu i hi veus l'essència d'aquest país nostre...:o

Xexu, però no em negaràs que la feliu en ectoplasma manté tota la seva bellesa, atractiu i sexapil!

Marta, "la innombrable" és tan àrida i eixuta que apareixeria de ben segur en la geografia d'Uzbekistan...

Gràcies jmtibau, en vida vostra!

No pateixis, jordi, que sota l'aixopluc d'aquesta aura no us passarà mai re dolent!

Oitant, postals urbanes! La Núria és l'enviada, l'escollida! Retem-li pleitesia! Manifestem-nos pel carrer de Sants tot cremant fotos de la Marina Rossell!

Jajajajajajaja! Puji, el professor d'Arbó al mític Catalunya Misteriosa no ho va dir mai, aixòs! Serà Rossellista? (de la Marina, no del Sandro)

No, assumpta, no. El Baix Camp, tot i no estar travessat per cap línia es troba dins l'aura d'influència i compta amb tota la protecció feliuista!!

MARTA ha dit...

La Rossell i la Feliu em fan com urticària.. i una ràbia d'hòstia (amb perdó), em deperten sentiments molt negatius. És greu?

Zincpiritione ha dit...

Marta, no és greu: és blasfèmia (per la part de la Núria, esclar)

El veí de dalt ha dit...

VAlgamdeusenyor! I en Montilla ho sap això? Vaig ara mateix a comprar un mapa de Catalunya per dibuixar-hi la Feliu al damunt i dues espelmes que hi tinguin flama!

Anònim ha dit...

pst! has de veure això:
http://1dia1causa.blogspot.com/2008/07/barcelona-love-nria-feliu.html

Que acabin d'anar bé les vacances!

Karbeis ha dit...

Zinc, em trec el barret com de costum (bé, de fet, quan entro al seu bloc ja me'l trec per lo que pogués ser).

Sempre pensant que Badia del Vallès (o Badia der Vajé, con s'autoanomenen per aquelles contrades) s'havia de regar amb napalm aprofitant la proximitat de l'aeròdrom de Sabadell, i ara resulta que és una obra mestra.

Si el tal "Paco el Pocero" de Madrit és un aprenent, al costat d'això!

. ha dit...

doncs, per intentar-ho, podríem sacrificar-la als déus, a veure si així ens concedeixen la independència. No sé si admetrien el sacrifici, ni si els déus existeixen, i, en cas que existeixin, si troben gaire ètic això de sacrificar persones... però per provar...

Manel Marqués ha dit...

Per a qui pugui interessar:

La forma de Badia és CASUAL. El projecte original era molt més gran, però amb les obres d'urbanització ja començades es va retallar perquè els ineptes del Ministerio de la Vivienda no sabien que per allà havia de passar l'autopista Barcelona-Terrassa. Es va haver d'improvisar un carrer paral·lel a l'autopista per tancar el perímetre del polígon. Algun funcionari "espabilat" va veure aleshores que el mapa resultant era semblant a la península i així es va decidir batejar els carrers en consonància, cosa que sens dubte devia ser molt del gust de les autoritats de l'època. Total, que hi ha una intencionalitat política al nomenclàtor, però no al disseny dels carrers.

Manel Marqués ha dit...

Ah, i Sr./a Karbeis: el napalm millor te'l guardes per a altres coses i deixes tranquils els milers de persones que viuen a Badia (parlin molt, poc o gens bé el català). O és que ets del rollo "neteja étnica"?