divendres, 22 d’agost del 2008

El seixanta-tresè home més ràpid del món

El món del deport d’alta competició és molt dur. Més enllà del glamour de la victòria, de la glòria de les medalles, de la recompensa a l’esforç, i de les agulletes als isquiotibials, hi ha un drama que plana damunt dels agosarats atletes. Un drama que es manifesta de forma especialment cruel en la figura d’un persona que sap molt bé què és el fracàs. No, no m’estic referint a la Marina Rossell. Parlo de Jared Lewis.

Jared Lewis és l’home més ràpid del seu país. Aixòs, a priori, ja té cert mèrit, però si el teu país és Sant Vicenç i les Granadines, com és el cas, significa molt més i et converteix directament en un referent nacional. En un ídol. En un símbol. En un semidéu. En Jared Lewis.

El senyor Lewis corre. I molt de pressa. Entre molts d'altres, té el rècord nacional de Sant Vicenç i les Granadines dels 100 m llisos. I com que corre tan de pressa, va decidir presentar-se als jocs olímpics, que són unes coses que fan a la Xina, que tenen molta anomenada i són hasta maques de veure. Però al contrari dels seus principals rivals, ell no va arribar a la Xina la setmana del 8 d’agost, que és quan començaven els jocs. No. Hi va anar 15 dies abans, el 28 de juliol. Vacances pagades? No, malpensats! Entrenament i aclimatació. I no ho dic jo, que ho diu el mateix Comitè Olímpic de Sant Vicenç i les Granadines. Hom ha de suposar que el fet qui hi anés tan d’hora és perquè creia en les seves possibilitats. Perquè necessitaria aclimatar-se tant bé, si no?


La delegació olímpica de Sant Vicenç i les Granadines a Beijing llama l'atenció per un fet prou curiós: hi ha més staff tècnic (3) que atletes (2). Aixòs és només una mostra de l'alt nivell de preparació que tenen els atletes santvicentins. Però ai las! Comencen les proves i, incomprensiblement, Lewis marca un temps d'11 segons i queda eliminat a la primera ronda dels 100 m. Dels 80 participants totals a la prova, va quedar el 63.

A Sant Vicenç i les Granadines encara no s'ho expliquen. L'staff tècnic no ho entén. Jared Lewis no s'ho creu. Però el deport d'alta competició és aixins: no sempre guanyen els millors.

Però tot i la gran decepció, tot i el fracàs, tot i el ridícul nacional per tot el poble santvicentí, el que no li pot quitar dingú a Jared Lewis (i a tota la delegació olímpica) és el meset de vacances pagades a la Xina.

I, esclar, l'orgull de ser el seixanta-tresè home més ràpid del món.

7 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

pel cognom que té segur que deu el cosí segon per part de nebot del vent.

Anònim ha dit...

M'apunto a l'agenda la data del seu aniversari... noou de maarççç de miil nooucents vuitaannta doooossssss.

Aida ha dit...

Ostres, si arribo a saber que hi participava hauria mirat els jocs amb un interès especial i l'hauria acompanyat en el sentiment quant es va veure eliminat tan d'hora i tan incomprensiblement...

Unknown ha dit...

Pues per mi va ser més graciós (petètic) el nadador de les darreres olimpíades que no acabava mai -però tenia molt estil-, aquell que Speedo li va regalar un banyador de competició que li permet nedar fins a un 10% més ràpid i tot i això quan els altres ja havien sortit de la piscina i s'havien dutxat (és obligatori dutxar-te si ja surts de la piscina?) i estaven rebent les medalles (i alguns ja prenien l'avió per tornar a casa).
I tot sigui dit, que val 500 algo (dollars o ebros), i que només te'l pots posar 10 vegades que después ja no val.

Zincpiritione ha dit...

jordi, doncs amb el temps que ha marcat, per mi que deu ser adoptat...

Ai, postals urbanes quina gràcia, l'any del Naranjito!

aida, no pateixis. Ben aviat participarà en altres competicions i de ben segur que també quedarà eliminat a les primeres de canvi. Tindrem més oportunitats de plànyer-lo!

Jajajajaja, Xepe71! Els d'Speedo més que un banyador li havien d'haver regalat una bombolleta (i ja que hi som perquè no és esport olímpic els 200m papallona amb bombolleta?) (i encara més: per aprendre a nedar "esquena" s'hauria de portar la bombolleta a la panxa?) :o

Sergi ha dit...

Que hi ha gaires catalanets en aquesta llista de corredors? Em temo que no. Per tant, ser el 63è del món, no està tan malament.

. ha dit...

63è entre tants milions no és per avergonyir-se'n... segur que tots nosaltres estem molt més avall.

per cert, quina merdeta de país és, aquest? i perquè tenen representació olímpica i nosaltres no??