dimecres, 23 de febrer del 2011

Ull per ull

Ull per ull. Cor per cor. Temps de pors en aquest món de mecs. El camí de sortida? És avall: no té pèrdua, ens diuen els savis saberuts. Salteu i deixeu-vos portar per la gravetat. Per la decadència. Pel cofoisme disfressat de petulància (nas de pallasso i ales d’ignorància). I baixem i baixem i baixem i allò que abans en dèiem suficiència es torna excel·lència. I baixem i baixem i seguim baixant i la cota de la mediocritat comença a ser difícil de recuperar. La normalitat d’abans, ara és un record borrós; la genialitat, ni tan sols una utopia. Temps de cops. De llops. De sang per sang. De trencar mínims. D’insuficiència premiada. D’ovacions i reverències al no-res.

Temps de cridar. De tancar els ulls per no plorar. De plorar morfina per no patir. Bé, ben fet: de patir, no patim. Però ens fem addictes a les llàgrimes. I això ens fa caure encara més. Fent virolles. I caiem, caiem, caiem.

Caiem fins que, des de la nostra miserable i estàtica perfecció, ens pensem que és el món el que puja. 

Aquesta és la nostra gran sort.

I que ens duri.




6 comentaris:

Sergi ha dit...

Intentava buscar la vessant divertida de l'escrit d'avui, però em temo que no esteu per orgues. No puc determinar si parleu d'un entorn proper i personal o ho feu de la situació general, però sí que plana un al·lus de mediocritat per tot arreu, i sembla que no ens en sabem sortir. El pitjor és que ni ho intentem, em temo.

òscar ha dit...

Portem tant de temps acostumats a la medicoritat que ja l'ha confonem amb la normalitat. I no.

El porquet ha dit...

Potser parleu de l'evolució de la nostra societat, de l'espècie humana, del tracte que dispensem a la natura, a la nostra gent gran, dels polítics de fira, dels dictadors assassins, de la fam i la pobresa. Potser parleu d'alguna d'aquestes coses o de totes a la vegada. Potser.

mariona ha dit...

Un cucudrilu merdós.


Una cançó de puta catarsis. Ai. Pupa

Sr. Tinc ha dit...

Amb tot, i que duri, duri, duri (ja ens entenem, oi Zinc?)

Jordi Casanovas ha dit...

avui em costa...