dimarts, 25 de març de 2008

Amb "i" d'istòria

Sempre que truco a Madrit i he de donar els meus datos personals, tinc problemes per fer-me entendre. -Hola señorita, me llamo Sinc Piritione. -Como dice? -Sinc: seta, i, ene, se. Sempre va bembé aixins, però més complicat, que jo realment no em dic Zinc Piritione (oh! que fort!), sinó una cosa molt més complicada de fer entendre a algú que no parla la llenga de la Feliu. Però jo ho entenc, que sóc molt bona persona: és culpa dels meus pares per tenir els cognoms que tenen, per haver-se aparellat i per haver-me engendrat. Potser és per això que quan m'he de comunicar amb forasters, prefereixo el fax (sí, al final va colar!) que el telèfon.

Però ai las! Últimament, potser per causa de l'efecte Montilla, trobo que cada cop tinc més problemes per fer-me entendre a Catalunya. I estic molt enfadat. N'estic tant, però tant, d'enfadat, que ara diré un renec (en negreta i tot, el diré, d'enfadat com estic).

Vaparir!

Vale. Ja m'ha passat una mica. Prossegueixo.

L'altre dia vaig trucar a una companyia catalana èquits que subministra una cosa molt important sense la qual no podríem viure i blablabla, per donar-me d'alta. La senyoreta que em va atendre parlava un català prou correcte, per la qual cosa (il·lús de mi) vaig pensar que no tindria problemes. Però no, no podia ser tan fàcil. La dona devia ser de lletres perquè em va fer repetir tres (3) vegades el número de compte i tres (3) vegades el DNI, perquè l'ordinador no li havia guardat els datos. Això sí, quan li vaig dir que la lletra del meu NIF era la L de Lleida va córrer a corregir-me. Ui, deus voler dir la L de Laura, perquè Lleida va amb dues eles. I ttttttontalcul va amb 6 tes, no et fot?

Però el problema gros no va venir pels números, sinó per les lletres. Li vaig haver de lletrejar tres (3) vegades el meu nom i cognoms (perquè l'ordinador blablabla). Vaig ser tan clar com vaig poder. Vaig permetre que repetís tres (3) vegades el meu nom i cognoms lletra per lletra. Vaig intentar no posar-me a plorar tres (3) vegades quan va dir allò de ...P de Pamplona... i d'Istòria! Vaig insistir tres (3) vegades que ho escrivís amb ena, i amb i grega, i amb ce, i amb h... Va jurar i perjurar tres (3) vegades que m'havia entès. Vaig preguntar-li tres (3) vegades si era veritat del tot que ho havia entès i tres (3) vegades em va assegurar que sí, que sí i que sí.

I al final, després de tot, arriba una carta a casa. I no va a nom del senyor Piritione, sinó d'un tal senyor Periscopi, com si diguéssim.

I ara mateix, un servidor està tan emprenyat, però tant, que necessita renegar tres (3) vegades més. I n'està tant, però tant, d'emprenyat, que renegarà una altra vegada en negreta i tot. O sigui que...

Vaparir! Vaparir! Vaparir!

15 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

De segon em dic Puigjané i t'entenc.

La Ll de Lleida m'ha emocionat.

Unknown ha dit...

Sant Pere també va renegar tres (3) cops de Jesús el dia que el crucificaven (ho he vist en una de les mil pelis d'aquest senyor quehan fet per Setmana Santa; hi ha proves) i va fundar una església després, tu... Tu faràs el mateix?

Anònim ha dit...

i aix� que diuen que a la tercera va la ven�uda... o �s que t'has de donar per ven�ut???

vilapou ha dit...

Tranquil, penseu que després de donar-vos d'alta d'això tan important,ho haureu de fer d'una altra cosa i després d'una altra. Tres (3), com a mínim! Paciència, paciència, paciència!

Sergi ha dit...

No sé per què, no m'estranya gens que et passin coses així. Crec que tothom que hem intentat fer algun tràmit amb qualsevol companyia de serveis n'hem sortit escaldats d'alguna manera o altra. No, no és fàcil, per més que et diguin. Sigui el que sigui, ara prova de donar-te de baixa...

Puji ha dit...

El món de la teleoperació és un autèntic drama.

La reusenca ha dit...

"TTTTTTontalcul va amb 6 tes", em descollono, zinc. Així que jo sóc profe d'istòria, no?
Doncs apa, visca les I d'ignorants!

Laia ha dit...

ui, quan vaig trucar a la policia per demanar hora per renovar-me el DNI (aiii que ja et pensaves que n'havia fet alguna de grossa no?... que noo que jo només li robo les samarretes a la veïna quan les estén a la galeria...ai... que em sembla que això no ho he pensat només, oi.... :S) Bé, hi torno, que va i el senyor em diu que no puc fer-me el DNI a Cerdanyola perquè no hi tenim comissaria. Geniaaaal, fa deu minuts un ramat de bens l'ha destruït, potser? I ell que no que no: mire, usté puede ir a barcelona, badalona, casteyar del vayés... ah, vale, que Sardañola se escribe con ce... Toma yaaaaaa.

Amb el cognom també tinc alguns problemes, també :P

Yeral ha dit...

Cagunlaputa... (jo també renego). Amb C de Cagundena.

Zincpiritione ha dit...

Déu-n'hi-doret, Jordi, és que això de dir-se Puchané és tota una provocació! :P

No, veí, no patiu. Com a molt refundaré el partit feliuista, que últimament està molt mort!

nocal, ni a la tercera, ni a la quarta, ni a la decimonònica! NO hi ha manera, vaparir! :(

mestre, ara m'ha vingut al cap una escala de tres (3) graons, ves quina cosa...

XeXu, donar-me de baixa no em fa cap por, que conec el senyor Venanci de Girona (que té sis fills), gran amic i millor persona... ;)

És cert, Puji: un autèntic dramon (de les olives).

Em sap greu, senyoreta Reusenca, però és bembé aixins: ara sou professora d'istòria a l'hinstitut! :o

és que ja són ganes, ja, laia, això de viure a Cerdanyola podent viure a, per exemple, Móstoles! :P

Em solidaritzo amb vós! Jo també cagun-la-n'hi-ho, yeral! :P

Llum ha dit...

Mmmm... Doncs et canvio qualsevol dels teus dos cognoms (siguin quins siguin!) pel meu primer cognom xarnego... Sí, amb X de xarnego...

sombretti ha dit...

A mi m'arribaven factures de telefónica a nom de "Yordi", us ho juro!!!

Anònim ha dit...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

Somiatrufes ha dit...

Segur que al "Barb Michelen" d'aquí dalt li escriurien el nom correctíssimament. Però, ja se sap, una cosa és tenir un nom oficial i una altra és tocar els collons amb llinatges i nicknames nacionalistas... :D

Zincpiritione ha dit...

Llum, em sap greu, però no accepto el canvi, que els meus cognoms són raros però me'ls estimo molt! :P

Yordi, si un nom tan "conegut" ja l'escriuen malament, què no faran amb alguns cognoms que corren pel món... :o

Hi barb! Nice to meet you too, hombre, però please, go to the airport o perdràs el vión!

Sí, somiatrufes, això dels spams val més agafar-s'ho amb humor!