dimarts, 11 de novembre del 2008

Cullerada!

Aquesta tarda, aprofitant que la senyora Piritione ha hagut d'anar a un puestu a fer un recado i m'he quedat sol a casa, he fet reflexió sobre un dubte que em corseca. Un dubte que fa temps que em ronda pel cap i que pot arribar hasta a fer sotsobrar la nostra (d'ella i meva) vida conjugal. Aquesta reflexió profunda ha anat acompanyada d'un minuciós treball de camp que no ha fet sinó confirmar les meves sospites.

Heus ací, doncs, que aprofitant la intimitat del moment, m'he agenciat una calculadora i he obert el calaix de dalt de la cuina que, com a totes les cases del món, és el dels coberts "de diari". He comptat les culleres de sopa: dotze (12) en total. Després he comptat les culleres de postres: dotze (12) de comprades i dues (2) de robades (d'un hotelet de centre-europa per motius altament justificats, evidentment, que nosaltres som gent honrada i decorosa). Després he comptat les culleretes de cafè: me n'han sortit sis (6). Finalment, n'he comptat una (1) de grossa, d'aquelles "de servir".

Però encara em quedava una fenya per fer. Aixins doncs, he anat cap al menjador i he obert el calaix del bufet on hi ha els coberts de mudar (adquirits tots ells, diguem-ho clar, seguint els paràmetres de la més estricta legalitat). Amb l'ajuda de la calculadora, he continuat comptant culleres. I n'he comptat dotze (12) de sopa. I dotze (12) més de postres. I dotze (12) més de cafè. I encara una (1) altra de grossa, d'aquelles "de servir".

El resultat, benvolguts lectors, benamades lectrius, ha estat més esfereïdor del que em podia imaginar a priori. Sí. L'interrogant s'ha fet més gran. El dubte em corseca més que mai. I és que... algú pot fer el favor d'explicar-me perquè carai, si a casa només som dos (2), tenim SETANTA (70) culleres?

19 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

que bo company, però que bo! ara mateix vaig a comptar les nostres.

Jordi ha dit...

Això és degut al pel si d'un cas... ve més gent a casa, per si d'un cas en perds una, per si d'un cas... És l'afany d'acaparar per si d'un cas!

Super Coco ha dit...

Hi veig mes d'una resposta posible. La majoria d'elles les pots trobar en un monoleg d'en luis piedrahita, que parla sobra la soferta vida de la cullera de xarop; la resta posa cullera + sexo en google i disfruta de las imatges.

Ara, aixo si que podria ser un trasvals per la teva vida conjugal.

Aida ha dit...

a mi el que em sorprèn és que tinguin vostès 12 (dotze) culleres de cada de les "normals" i només tinguin 6 (sis) de cafè, haurien de solucionar aquest problema de seguida, que s'apropen els nadals i ja se sap que la casa s'omple de visites...

Modgi ha dit...

Seria compressible si vostè o la seva santa dóna patissin el mal del Parkinsson. Tot i que ha de ser una putada aixecar-se 68 cops per anar a buscar un cobert tot sopant.

Marta Cebrián ha dit...

Escolta, el recado aquest que ha anat a fer la sra. Piriotione ja saps on és? No serà que ha anat a l'Ikea a buscar les sis culleretes de cafè que us falten?

Sergi ha dit...

Sembla que no, però de culleres se'n fan servir moltes. Pel iogurt, pel cafè, pels cereals, i ja no dir en aquestes èpoques, amb les sopetes que entren tan bé, i amb els bisolgrips que s'han de remenar. Si ho comptes bé veuràs que al dia en fas servir 14 o 16, i tots sabem que rentar plats és una feina moooolt avorrida, de manera que tenir-ne 70 va bé per poder passar uns quants dies sense fer aquesta tasca tan pesada. Jo fa poc en vaig adquirir més (també sota la més estricta legalitat) justament per aquest motiu. Potser encara n'hauria de comprar algunes més...

llum ha dit...

I si a més de les 70, afegiu la cuberteria de "luju" que us devien regalar per la boda i a més les cuberteries de disseny de Mariscal i companyia ofertes pels diaris ( i que més d'un ha fet perquè vés si no en són de boniques ) en quan ens surt la compatibilitat cullerística? Estic d'acord amb vos . Fa fredat.

El veí de dalt ha dit...

Al bonic número que hagués estat tenir-ne una menys...

Unknown ha dit...

És lo que té l'egébé, que quan l'acabes i saps comptar fins a setanta, vulguis que no, sempre acabes comptant les culleretes que tens a casa...

zel ha dit...

Per convidar-nos a casa teva a tots, coi! una sopa de peix per mi, sispli...

MARTA ha dit...

Esteu prou de sort. Fruiu de moltes culleres si, però són CONJUNTADES (potser dues de descarriades), he revisat el meu calaix, i algunes no sé d'on han sortit.

Què t'anava a dir ha dit...

"ELS COBERTS DE MUDAR": GRAN TEMA.

Això us passa pel que diu "Jordi": PER SI DE CAS.

Si et dediques a mirar per casa teu, veuràs d'altres coses que no et quadren, com ara: quant medeix la taula del menjador? Quantes cadires hi teniu? Quants gots? Quantes copes de vi? I segur que, fins i tot, tens un joc de gots de chupito i no has begut un chupito a casa en la teva p-ta vida!

I encara més: quants parells de mitjons que no et poses? Quantes camises que fa anys que ni te les mires?

Això se soluciona quan vius en un habitatge de 40 metres quadrats. Aleshores t'asseguro que vius amb l'imprescindible i no trobes a faltar res.

Unknown ha dit...

I... una cosa, ja heu mirat a la sucrera? Perquè jo no tinc una posada allà per defecte i em sembla que això no s'inclou dins de les meves rareses

Anònim ha dit...

Ja ho sap la teva senyora, que si marxa tu et dediques a contar la cuberteria... i per cert, no t´has parat a pensar amb el plats plans, plats fondos, plats de postres, de cafè...

Puji ha dit...

70? Em semblen poques. Sempre se n'ha de tenit una a punt per fotre cullerada!

Rita ha dit...

Genial!

Jo sóc sola i en tinc 36: 12 de sopa, 12 de postres, 6 de postres (una mica més grosses) i 6 de cafè.
Ah! i em falten les de mudar, que no en tinc. ;-)

Zincpiritione ha dit...

Sisenyós!

Actualitzem comptadors: tatxaaaaaannnn.... 71! (faltava la de la sucrera, com bé diu la Tirai!)

Josep B. ha dit...

Benvolgut senyor Piritione.

Donada la seva pregunta arribo a la conclusió que vostè desconeix la normativa legal, així doncs li diré que hauria de llegir-se la Llei sobre previsió de visites a dinar de 31-02-2005 publicat al BOCT (Bolletí oficial de coberts i tovallons) fent especial incidència en el capítol 3,1416 que parla de la necessitat de tenir coberts en nombre múltiple de 3 i 4 a l'hora, fora dels estris de servir taula que poden ser unitaris, tot i que es recomana siguin parells.

Recordar-li que 6 no és un múltiple de 3 i 4 per tant hauria de sol·lucionar el més aviat possible aquesta deficiència no fos cas que tingués una inspecció de la SGCT i li sancionés per la seva deixadesa.

El MEV el tingui a vostè per molts anys.