dimecres, 28 d’octubre de 2009

Animal, Vegetal, Mineral

Quan un servidor era petit, solia jugar amb un Amstrad CPC6128 a l'Animal, Vegetal, Mineral. Era un dels jocs mítics d'aquella època: tu et pensaves un objecte (que havia de ser un animal, un vegetal o un mineral) i l'ordinador, a partir d'unes quantes preguntes que es contestaven amb un sí o amb un no, t'intentava endevinar quin animal, vegetal o mineral estaves pensant.

Una versió actualitzada i (aparentment) millorada del joc és l'Akinator. Ja no es juga amb objectes, sinó directament amb persones. Tu penses en algú èquits (sigui real o de ficció) i en menys de 20 preguntes l'Akinator t'endevina en qui coi estàs pensant.

Un servidor no s'ha pogut estar de provar-ho. He entrat a la pàgina i en comptes de pensar en un vaca lletera, una roca metamòrfica o una pera llimonera, com quan jugava amb l'enyorat Amstrad, he pensat en l'animal més bell, la joia més preciosa, la flor més flairosa: la Núria Feliu (digna dels colorins i la negreta). I aviam, Akinator, si me l'endevines.

1 - El personaje vive en el mismo país que usted?

Oitant! No només hi viu, puix el personifica i el dignifica amb sa melodiosa i avellutada veu!

...

4 - Su personaje es rubio?

Home, aquí sí, aquí no...

...

6 - Su personaje es un adolescente?

Tot i sa jovenívola veu, hom ja no la consideraria adolescent del tot (però per poc...)

...

10 - Su personaje forma parte del mundo de la canción?

Per favort! No és que en formi part, és que l'és!

...

15 - Su personaje vive con su madre?

Si es refereix a ma mare, no. Si es refereix a la seva d'ella mateixa, tampoc.

...

16 - Su personaje falleció?

No! I déu-nos-en guard, que amb aixòs no es fa bromes!

...

20 - Su personaje es de tipo alocado?

Sí, però no. És seny i rauxa a l'ensems. Té un aire beatífic, però amb un deix trapella que fa tornar boig els mascles (i algunes femelles i tot)

...

Pienso en...

Uns segons de tensió. El cor em batega. Com va aixòs? M'apareixerà el seu nom a la pantalla de l'ordinador? O hasta pudé hi haurà una foto seva? Quin pentinat lluirà? Sonarà una cançó seva de fons?

I quan ja estic preparat per gaudir d'una marea de plaer, d'una orgia dels sentits i d'una gaubança de l'ànima, quan s'acosta aquell moment perfecte de l'èxtasi, aquell instant de felicitat completa, quan ja s'intueix sota la camisa la pell de gallina (i sota els pantalons una altra mena de cosa), quan dono gràcies als déus per l'Akinator, el destí em juga la pitjor mala passada que em pot jugar en aquell moment i m'apareix aixòs:


I el plaer esdevé dolor. I la gaubança, malícia. I la felicitat perfecta es torna un patiment que deriva en un ira mal païda contra tot. Contra el món.

I, sobretot, contra l'Akinator.

14 comentaris:

pratinsky ha dit...

Benvolgut ZP, crc que hauries d'organitzar un comité (com han fet a Amèrica contra els del Baby Einstein), i si no la pasta, al menys et tornessin el temps.

carles ha dit...

quina ironia més dolça...

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Tant és el poder d'aquesta dona que , tot i tenir bloquejades las finestres emergents no parava de sonar la seva veu.

Algú podria calcular quantes hores de feina ha fet perdre l'Akinator a l'economia del nostre pais?

Jordi Casanovas ha dit...

La vida és dura... i cruel.

zel ha dit...

Ostres, el disgust serà teu, jo...mmmhhhhh...no sé com dir-t'ho, mai hauria pensat en cap de les dues...


(plafff)
aiii, no em fotis cap clatellot!!!!

Joseph Blonde ha dit...

hi ha molta maldat en este mon...

Sergi ha dit...

M'ho temia. Em sap greu que hagis hagut de veure això. Mira que jo vaig pensar en el cantant d'Antònia Font, Pau Debon, i no el coneixia. T'ho pots creure?

Jordi ha dit...

jajaja ostres, boníssim! Per cert, has provat amb la Carmen de Mairena? Què contestaries si et preguntés el sexe de la persona en qüestió?

Mallerenga ha dit...

Ups! Jo també jugava a l'Animal, Vegetal, Mineral!!!
M'ha fet il·lusió això de l'Akinator, però amb aquest resultat em fa mitja por... Vaig a veure si m'encerta el Bartu Muñoz! ^_*

Puji ha dit...

Aquest aKinator és un cabró.

Jo que em pensava que t'hauria dit: #"ja us he reconeguuuuut"#

Sopa de Ceba ha dit...

Madre mia... como esta la vida

Laia ha dit...

Oh! No me n'he pogut resistir...

http://h.imagehost.org/0178/nuriafeliu.jpg

a la primera no l'ha encertat, m'ha sortit una dona gallega... però a la segona l'ha clavada! perdona'l, s'ha despistat! ;)

Xitus ha dit...

Osti, jo vaig jugar-hi durant una bona estona!! Jajaja quin ultratge!! Però algunes les caçava. Al xexu li va endevinar el Chigrinskiy!

Blogaire invisible ha dit...

Oh, les pistes s'han perdut pel camí...Unes vacances emboirades com de costum no ho han permès...A tu les pistes que has proporcionat no t'han portat al teu personatge fetitxe, veig, sinó a l'anticrist. Però això sempre es pot remeiar...I si no, al temps.