dimarts, 8 d’abril del 2008

Coses que he après avui

A les 6:20 he après que llevant-me cinc minuts abans de l'hora habitual tinc exactament la mateixa mandra (és a dir, més aviat poca) que fent-ho a l'hora habitual.

A les 7:42 he après que sortint de casa cinc minuts abans de l'hora habitual, arribo a puestu dotze minuts més d'hora.

A les 7:58 he après que per creuar a peu la Diagonal en sentit de muntanya a mar, cal travessar setze (16; ú sis) carrils que, per ordre, són:

- 2 carrils de cotxe (lateral sentit Llobregat)
- 2 carrils bici (un en sentit Llobregat, l'altre Besòs)
- 1 carril bus/taxi (sentit Llobregat)
- 6 carrils de cotxe (tres en cada sentit, suposo)
- 2 carrils de tramvia (un en sentit Llobregat, l'altre Besòs)
- 2 carrils de cotxe (lateral sentit Besòs)
- 1 carril bus/taxi (lateral sentit Besòs, també)

A les 8:41 he après que, en català, l'ús del gerundi copulatiu és incorrecte. I m'he preguntat si això devia voler dir que la forma verbal "follant" és incorrecta, però no li he gosat preguntar al mestre per decoro.

A les 9:38 he après que els efectes del primer esmorzar del dia duren aproximadament tres hores, la qual cosa es nota perquè, passat aquest termini, la panxa comença a fer sorolls.

A les 10:20 he après que l'esquerrasocialista - ecoverda - roigvioleta - marroncaca - dedebò són pocs i mal avinguts i que per mi se'n poden anar bembé tots a prendre vent, cosa que ja sabia, però no està de menus recordar-ho.

A les 13:10 he après que avui és sant Amanci (i m'ha fet gràcia, ves)

A les 19:10 he après que puc passar perfectament sis (6) hores sense aprendre res de nou.

A les 19:15 he après que a l'estació no hi ha cobertura, cosa que, com lo de l'esquerrasocialista - ecoverda - roigvioleta - marroncaca - dedebò, ja sabia, però que tampoc no està de menus recordar.

A les 23:00 he après, gràcies a Henry Fielding i al capítol primer del Llibre Novè de Tom Jones, que cualquier necio osado se atreve a escribir.

I a les 23:20 he après que Fielding tenia raó. I n'acabeu de llegir la prova.

10 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

a les 0:08 he aprés que me'n puc anar a dormir rient... gràcies

Yeral ha dit...

Jo no estic d'acord amb l'aprenentatge de les 23:20. Raó (aquí): vostè no és "cualquier necio osado"... Vosté és El neci osat Zinc, que mola tres-centes cinquanta mil vegades més... i li dona dret a esciure 6 llibres, els respectius blogs, plantar 6 arbres i tenir 6 fills (com el senyor Venanci...). Dunidó 6 fills... Nanit tingui.

Sergi ha dit...

Mai havia comptat això dels carrils de la diagonal, i això que la travesso sovint. Sort que aquest és un blog de servei públic, on tots aprenem, i ara ja no hauré de comptar-los jo mateix.

Anna Tarambana ha dit...

Tu tens "més aviat poca mandra" a les 6:20? Tiu... Jo allargo les meves 7:50 fins les 8 i pico... Horrorós... se m'enganxen els llençols!!

M'agrada la frase del Fielding, però crec que no és "empírica" en aquest cas!

Laia ha dit...

Jo vaig aprendre fa temps que el rum-rum de l'estómac arriba cap allà les 11, tenint en compte que he esmorzat a dos quarts i cinc (o i sis, ara no ho sé bembé)de vuit. En canvi, avui he après que sortint tres minuts abans he arribat a puestu dos minuts més tard que ahir... És que no saps mai a qui et pots trobar pel carrer!!!

Yeral ha dit...

Zinc, Tarambana: 6:20h, 7:50h, 8:00h?? Jo, quan vaig d'hora, em llevo a les 11h. I la setmana que ve em donen el Nobel, que ho sapigueu.

Ja sabeu allò que diuen: "No por mucho madrugar..."

Què t'anava a dir ha dit...

Et lleves a les 6.20 i arribes a puesto a les 7.42? On vius: a Tanzania??

Zincpiritione ha dit...

A les 18:20, gràcies, jordi! ;)

Ui, Yeral, quanta fenya que queda per fer! Ep, i permeteu-me que aclareixi que no, que no esperem cap Zinquet! :D

Ojo, Xexu que el numbro de carrils de la Diagonal varia segons el tram! Podria ser que no coincidís amb el vostre! :)

Tarambana, jo a les 8 i pico, i abans i tot, ja sóc a la fenya! (ojo: he dit "ja sóc a la fenya" i no pas "ja treballo") :P

laia, si exerceixes una pressió moderada amb el dit o un objecte punxegut (per exemple un bolígraf) a la base de l'estèrnum, just quan notes que "s'acosta" un soroll, pots evitar-lo. Prova-ho i ja m'ho diràs! :)

Aclarim conceptes, què t'anava a dir! No és que jo visqui lluny, el que és lluny és la fenya! :P

Jesús M. Tibau ha dit...

Déi n'hi do, les coses que has après. I segur que te n'has deixat alguna més.

joan ha dit...

a les 2:04h he après que puc tornar-me assidu al blog en una hora sense que m'importi la contraposició en política que hi tinc.

m'encanta el seu blog, de veritat i no és, per mi, un aprenentatge banal aquest que hi he plasmat aquí.