divendres, 5 de desembre del 2008

Adéu (persidecàs)

L'apartat 1 de l'article 6 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern (publicada al DOGC núm. 5256, de 12 de novembre, consultable ací) estableix que, en cas d'absència, malaltia o impediment del president o presidenta de la Generalitat, n'exerceix la suplència el conseller primer o consellera primera o el vicepresident o vicepresidenta, si han estat nomenats; altrament, n'exerceix la suplència el conseller o consellera que el president o presidenta determini. Punt i a part.

Vale, ja sé que aixòs no són maneres d'encetar un post, puix una entrada tan espessota com aquesta no convida massa a seguir llegint. Per tant, també sé que són pocs els lectors que hauran arribat fins aquest segon paràgraf (que hom convindria a considerar, això sí, força més distés que l'anterior). Tanmateix, us demano perfavort que tingueu paciència, que tot té un perquè. Continuem.

Per intentar recuperar l'atenció (i la tensió) del lector, després d'aquesta accidentada entrada, farem un examen sorpresa. Separeu les taules, guardeu els apunts al calaix i copieu, sense faltes d'ortografia, aquest enunciat que us dicto i que diu aixins:

Suposem que del 7 al 10 de desembre el president es trobés absent obrir parèntesi com de costum coma vamos tancar parèntesi punt i seguit. Per aixòs coma l'1 de desembre nomena un suplent punt i seguit. Indiqueu qui hauria d'exercir la seva suplència i en base a quina legislació punt i final.

Teniu trenta segons per respondre. Mentre vosaltres feu l'exàmen, jo vaig a votar la Núria.

Tic-tac, tic-tac. Campaaaaaaaaaanaisacabó! Corregim l'examen:

Sigui èquits (x) el vispresident. Ojo, primera trampa: convé no confondre vispresident amb conseller de la vispresidència. Com tots sabeu, nens i nenes, el conseller de la vispresidència és el senyor Carod-Rovira des de fa dos anys, però... està nomenat com a vispresident? Doncs sí, però n'està des del 2 de desembre (nomenament consultable ací). Com veieu, tot és molt recient i, per tant, a data 1 de desembre, podem afirmar sense cap mena de reparo que no hi havia vispresident a Catalunya i que per tant, x=0. Per tant, la suplència l'hauria d'exercir el conseller o consellera que el president o presidenta determini.

Però ai las! Resulta que aixòs que era un enunciat teòric no és només un suposar, sinó que del 7 al 10 de desembre el president es trobarà absent de vritat (com sempre, vamos), i com que és previsor de mena, l'1 de desembre va nomenar un suplent. I qui va ser l'escollit? Eh? Eh? Eh? El conseller de la vispresidencia? Eh? Hasta per ser una mica coherent amb el nomenament com a vispresident de l'endemà? Doncs no, que no se'n fia! Resulta que va i nomena el Saura! (nomenament consultable ací) I aixòs és gravíssim per tres (3) motius que per ordre creixent d'importància són els següents:

Primer: perquè sembla que el president no es fiï del vispresident (i jo tampoc me'n fiaria, de cap dels dos, vull dir).
Segon: perquè el Saura és gravíssim per si mateix, i ademés menja tofu i kèfir i coses d'aquestes i segur que escolta la Marina Rossell.
I tercer i més greu: perquè durant quatre dies la Mayol serà la primera dama del país.

Aixins doncs, benvolguts lectors, benamades lectrius, és molt probable que, en el millor dels casos, durant aquest pont, el pobre país nostre faci un pet i ens n'anem tots plegats a tomar vent, amb la qual cosa aquesta serà probablement la darrera vegada que ens llegirem. És per aixòs que aquest post és un Adéu (persidecàs). Ha estat un plaer. Gràcies per tot. Sou estupendus. Ens veiem en una altra vida. La família dóna el dol per despedit.




(I si malgrat tot, per un miracle immerescut, sobrevivim (cosa que dubto), a part de quedar demostrada empíricament l'existència de Déu, espero que el susto ens serveixi a tots plegats de lliçó i aprenem que en les properes eleccions al Parlament l'única opció que pot menar la nació catalana vers la salvació única, veritable i definitiva és la del feliuisme.)

16 comentaris:

Rita ha dit...

Ves a saber si sense Govern o president en funcions tot rutlla millor i tot... ;-)
Un post bonísssim!!!!

Marta Cebrián ha dit...

Dues preguntes:
Durant aquests dies en Saura cobra com a president?
i
És compatible ser primera dama i regidora de l'ajuntament de Barcelona?

Sergi ha dit...

Mira que en Saura em sembla igual de greu que et sembla a tu, per si mateix, però vols dir que hi pot haver gaire diferència amb en Montilla? És que si diguessis que tenim un tros de president, i que el segon de bord és molt inferior, d'acord. Però tenim el Montilla!!!

Bé, per si de cas, i com que aquest blog és un servei públic i gaudeix sempre d'informació privilegiada, m'acomiado dient que ha estat un plaer, i que aquest la iaia té caspa és una de les coses que més enyoraré a l'altre món. Així que si hi ha un servidor de blogs al més enllà, espero que te n'obris un.

El veí de dalt ha dit...

Plas, plas! Comme d'habitude! Em sembla que amb aquesta bibliografia sumària dedueixo on treballes i tot...
T'imagines el Saura i les seves cabòries?

assumpta ha dit...

Deu n'hi do quin parell !!! no em quedo amb cap dels 2, no sé quin em fa més por !!!
i com diu aquell xiste de fa molts anys ...
" ... I no hi ha ningú més?"

Anònim ha dit...

DONCS JO TENIA ENTES QUE CAROD ERA VICE-PRESIDENT. O NO? LLAVORS EL GARBUIX ES MES FACIL. O NO? ESCLAR QUE TAN UN COM ALTRE I ALTRE....QUE FOTUT QUE HU TENIM. JUGANT AMB BCN......

Aida ha dit...

realment s'apropen uns temps dificils, dema obren els supers? es per emportar-me tot de llaunes de favada asturiana al refugi...

vilapou ha dit...

Només una petita apreciació "corasoncorason"... Si el Sr. Saura és President, la Sra. Mayol em sembla que ja no és primera dama...
(millor preguntar per una persona femenina d'un altre partit que surt força a la tele...)
(según fuentes generalmente bien informadas...)

Anònim ha dit...

http://elradardesarria.blogspot.com/2008/12/carod-dos-anys-mantenint-una-falsedat.html

enric ha dit...

Si és que on no n’hi ha pot rajar.
Què hem de fer amb aquesta colla? i amb l’altra colla? i amb la de més enllà? i així fins arribar als que dominen actualment al món, com han pogut demostrar amb la jugada mestra d’aquesta última crisi mundial provocada.
Si és que aquests d’aquí són uns xixarel•los que juguen a ser importants.

Anònim ha dit...

ostres, l'apunt corasoncorason m'ha deixat intrigada. Qui és ella? Estem de plan renove, o què???

Jordi ha dit...

Uff!! La Mayol de primera dama?? Se m'acaba de posar el gallina de piel!!

Zincpiritione ha dit...

E la nave va..., Rita, per estrany que pugui semblar!

Marta, aquí l'única cosa que seria compatible (i necessària) és ser Presidenta de la Generalitat i Primera Dama de la Cançó Catalan. I aixòs té noms i cognoms.

Gràcies XeXu. Ens llegirem al més enllà.

M'has descobert, veí! Ho confesso: treballo a la polleria de les Germanes Mejuto, al mercat municipal de Vilanova i la Geltrú! :P
(Ui, veí, em sembla que ni tu ho has endevinat, ni jo t'ho diré...) :P

Doncs em temo que no, Assumpta. Com diu aquell altre xiste de fa temps: no, pero me gustaria verlas...

AI, Anònim, ÉS QUE TOT PLEGAT ÉS TAN COMPLICAT QUE JO JA NO ENTENC RE DE RE... ;)

Aida, i no t'oblidis un tocadiscos i la discografia complerta de la Núria (o de la Mireia, si el refugi és petit i no tens prou puestu!) per fer l'estada més agradable!

Mestre! Mestre! Meeeeeeeestre!!!!!! Aixòs no pot quedar així! Qui és ella? No deu pas ser la Rahola? O la Sànches Camacho? La Feliu segur que no, perquè no m'ha comentat re (i ademés té criteri...)

Gràcies per la informació, Anònim!

Enric, què en farem? Cop de mall i fora tots!

Marta comencem una campanya per inundar la bústia del mestre de missatges exigint que ens ho digui??? :)

Jordi, és bembé aixins d'esgarrifós!

Anònim ha dit...

Això és un post... Genial!

Puji ha dit...

Em sap greu desacreditar-vos, però el president no ha nomenat el vispresident perquè tampoc hi és (com sempre,vamos). Se n'han anat tots dos plegats cap al país del sol naixent.

Mestre Vilpou, aixòs no pot quedar aixins! I qui és ella?

Núr ha dit...

Doncs gràcies a Déu que no hem petat i que podem continuar escrivint i llegint blocs! :)